Следете нè на:

Некатегоризирано

Thanksgiving day

Учениците од седмите и осмите оддленија кои членуваат во англиската секција, под раководство на наставничката Чатлеска Благица,го одбележаа Денот на благодарноста преку креативни изработки на “Thanksgiving trees” – дрвја со пораки на благодарност, различни пилиња и мисирки, кои се симболи на овој празник.

Денот на благодарноста е национален празник кој примарно се слави во Канада и САД како ден на кој се искажува благодарност за успешната жетва во изминатата плодна година.Се слави на четвртиот четврток во месец ноември во САД и вториот понеделник во октромври во Канада.

Целото семејство се собира заедно на свечена вечера на која главно јадење е печена мисирка , приготвена со посебни зачини.Затоа, овој ден уште се нарекува и ” Turkey day ” ( “Ден на мисирките  ” ) 

{rokbox title=|Thanksgiving day| album=|den|}images/thanksgiving/089.JPG{/rokbox}{rokbox title=|Thanksgiving day| album=|den|}images/thanksgiving/091.JPG{/rokbox}{rokbox title=|Thanksgiving day| album=|den|}images/thanksgiving/089.JPG{/rokbox}{rokbox title=|Thanksgiving day| album=|den|}images/thanksgiving/092.JPG{/rokbox}{rokbox title=|Thanksgiving day| album=|den|}images/thanksgiving/096.JPG{/rokbox}{rokbox title=|Thanksgiving day| album=|den|}images/thanksgiving/097.JPG{/rokbox}{rokbox title=|Thanksgiving day| album=|den|}images/thanksgiving/089.JPG{/rokbox}{rokbox title=|Thanksgiving day| album=|den|}images/thanksgiving/104.JPG{/rokbox}

Платени реклами

Не пропуштајте!

Платени реклами

СЛЕДЕТЕ НÈ НА Facebook

Повеќе од Некатегоризирано