Следете нè на:

Некатегоризирано

Одбележување на ” Halloween “

     Во нашето училиште , денес, 31.10.2013, се одбележа британскиот празник  Halloween , кој значи ” Ноќ на вештерките ” ,  преку одржување на натпревар меѓу учениците од  VIII  одд. ( осумгодишно) и VII  одд . под менторство на наставничката по англиски јазик   Чатлеска Благица .

     Преку одбележувањето на овој празник учениците се запознаа со британската култура, обичаи и традиција . Овој празник се слави со цел да се избркаат лошите духови за кои се верува дека се појавуваат ноќта , на 31 Октомври .

    Активностите поврзани со овој празник вклучуваа маскенбал, резбарење на тиквички, читање на страшни приказни , шеги, одење од врата на врата и изговарање на познатата реченица ” TRICK OR TREAT” .

     Учениците од нашето училиште се натпреваруваа во четири категории : 

     1. Маскирани ученици

     2.Изработка на тиква

     3. Цртеж

     4.Изработка на маска

Во првата категорија наградени се следните ученици:

     I   место –       Мирческа Ана Марија -8 а ,     Порјазоска Светлана – 8 а,     Маркоска Марија – 8 а  

      II  место – Бикоски Христи – 8 в

     III  место – Трајковски Христијан – 8 в

Во втората категорија наградени се следните ученици :

I место -Бошкоска Андреа -8 г

II  место -Богданоски Христијан -7 a ,Талески Марио  7a

III  место- Јакооска Елена -7 а

Во третата категорија наградени се следните ученици : 

I  место – Стеваноска Наталија- 8б

II место -Спиркоска Тамара – 7 а

III  место – Вељаноска Александра – 8б

Во четвртата категорија наградени се следните ученици :

I место -Џајкоска Емилија – 7 б

II  место – Талески Марко – 7б

III место -Темелкоска Христина -8а

Пофалница за креативни изработки и’  е доделена на Овезоска ИсидораSAM 4320SAM 4322SAM 4324SAM 4325SAM 4328SAM 4329SAM 4331

Платени реклами

Не пропуштајте!

Платени реклами

СЛЕДЕТЕ НÈ НА Facebook

Повеќе од Некатегоризирано