Следете нè на:

Некатегоризирано

Меѓуетничка интеграција

Нашето училиште е вклучено во третата фаза на проектот за меѓуетничка интеграција во образованието  / ПМИО/ . Овој проект се реализира од страна на Македонскиот центар за граѓанско образование во соработка со Центарот за човекови права и разрешување на конфликити.

 За реализација на заеднички активиности со мешани групи ученици од различни наставни јазици нашето училиште формира партнерски однос со училиштето ООУ „ Панајот Гиновски“ од Скопје. Веќе е остварена првата комуникација кога тимот за меѓуетничка интеграција во училиштето го посети партнер училиштето ,при што беа договорени наредните активности кои ќе се изведуваат во текот на учебната година.

DSC 0040

Платени реклами

Не пропуштајте!

Платени реклами

СЛЕДЕТЕ НÈ НА Facebook

Повеќе од Некатегоризирано