Следете нè на:

Некатегоризирано

Let’s get to know each other – eTwinnig проект

naslovnaУчениците од седмите одделенија од нашето училиште предводени од наставничката Александра Андоноска беа наградени од Националната агенција за европски образовни програми и мобилност за успешно изработен проект Let’s get to know each other, во соработка со 28 училишта од 13 европски земји.

Проектот го работеа во текот на претходната 2012/13 учебна година. Целта беше учениците да научат повеќе за европските земји, нивната историја, природа и култура, а истовремено да ги подобрат своите јазични вештини – зборување, пишување и разбирање на англискиот јазик. Преку снимен клип, Prezi и Power Point презентации, електронски книги, слики и текстови напишани на англиски јазик нашите учениците се претставија себеси, своето училиште, градот, но ги претставија и убавините, културата и традицијата на нашата земја. Со учеството и работата во eТwinning проекти учениците ги прошируваат своите знаења, се запознаваат и соработуваат со своите врсници од дугите европски земји.

{rokbox title=|Let’s get to know each other – eTwinnig проект| album=|etwining2|}images/E-Twinning/Aleksandra/1.jpg{/rokbox}{rokbox title=|Let’s get to know each other – eTwinnig проект| album=|etwining2|}images/E-Twinning/Aleksandra/2.jpg{/rokbox}{rokbox title=|Let’s get to know each other – eTwinnig проект| album=|etwining2|}images/E-Twinning/Aleksandra/3.jpg{/rokbox}{rokbox title=|Let’s get to know each other – eTwinnig проект| album=|etwining2|}images/E-Twinning/Aleksandra/4.jpg{/rokbox}{rokbox title=|Let’s get to know each other – eTwinnig проект| album=|etwining2|}images/E-Twinning/Aleksandra/5.jpg{/rokbox}{rokbox title=|Let’s get to know each other – eTwinnig проект| album=|etwining2|}images/E-Twinning/Aleksandra/6.jpg{/rokbox}{rokbox title=|Let’s get to know each other – eTwinnig проект| album=|etwining2|}images/E-Twinning/Aleksandra/7.jpg{/rokbox}{rokbox title=|Let’s get to know each other – eTwinnig проект| album=|etwining2|}images/E-Twinning/Aleksandra/8.jpg{/rokbox}{rokbox title=|Let’s get to know each other – eTwinnig проект| album=|etwining2|}images/E-Twinning/Aleksandra/9.jpg{/rokbox}{rokbox title=|Let’s get to know each other – eTwinnig проект| album=|etwining2|}images/E-Twinning/Aleksandra/10.jpg{/rokbox}{rokbox title=|Let’s get to know each other – eTwinnig проект| album=|etwining2|}images/E-Twinning/Aleksandra/11.jpg{/rokbox}{rokbox title=|Let’s get to know each other – eTwinnig проект| album=|etwining2|}images/E-Twinning/Aleksandra/12.jpg{/rokbox}{rokbox title=|Let’s get to know each other – eTwinnig проект| album=|etwining2|}images/E-Twinning/Aleksandra/13.jpg{/rokbox}{rokbox title=|Let’s get to know each other – eTwinnig проект| album=|etwining2|}images/E-Twinning/Aleksandra/14.jpg{/rokbox}{rokbox title=|Let’s get to know each other – eTwinnig проект| album=|etwining2|}images/E-Twinning/Aleksandra/15.jpg{/rokbox}{rokbox title=|Let’s get to know each other – eTwinnig проект| album=|etwining2|}images/E-Twinning/Aleksandra/16.jpg{/rokbox}{rokbox title=|Let’s get to know each other – eTwinnig проект| album=|etwining2|}images/E-Twinning/Aleksandra/17.jpg{/rokbox}{rokbox title=|Let’s get to know each other – eTwinnig проект| album=|etwining2|}images/E-Twinning/Aleksandra/18.jpg{/rokbox}{rokbox title=|Let’s get to know each other – eTwinnig проект| album=|etwining2|}images/E-Twinning/Aleksandra/19.jpg{/rokbox}{rokbox title=|Let’s get to know each other – eTwinnig проект| album=|etwining2|}images/E-Twinning/Aleksandra/20.jpg{/rokbox}{rokbox title=|Let’s get to know each other – eTwinnig проект| album=|etwining2|}images/E-Twinning/Aleksandra/21.jpg{/rokbox}{rokbox title=|Let’s get to know each other – eTwinnig проект| album=|etwining2|}images/E-Twinning/Aleksandra/22.jpg{/rokbox}{rokbox title=|Let’s get to know each other – eTwinnig проект| album=|etwining2|}images/E-Twinning/Aleksandra/23.jpg{/rokbox}

Платени реклами

Не пропуштајте!

Платени реклами

СЛЕДЕТЕ НÈ НА Facebook

Повеќе од Некатегоризирано