Следете нè на:

Некатегоризирано

Интервју со Трајче Каралиоски директор на ООУ “Гоце Делчев” – МАРКУКУЛЕ

Основното општинско училиште “Гоце Делчев” од Прилеп е еден дел од успешната приказна што значи 10 милиони евра вложување во образованието во Општина Прилеп во изминатите 10 години.

Од запоставено, без инвестиции, училишната зграда беше во постојано пропаѓање и влошување, а образовната клима за учениците и вработените беше неповолна.

Со доаѓањето на раководната позиција на директорот Трајче Каралиоски и успешната соработка со Локалната самоуправа на Општина Прилеп, како и беспрекорната координација на вработениот наставен кадар, но и соработката со родителите и учениците, училиштето доби нов лик и нов елан за работа. Низ разговор со директорот дознаваме што се е вложено во училиштето и кои се идните планови и приоритети.

alt

Повеќе информации за интервјуто на следниот ЛИНК

Платени реклами

Не пропуштајте!

Платени реклами

СЛЕДЕТЕ НÈ НА Facebook

Повеќе од Некатегоризирано