Следете нè на:

Некатегоризирано

Меѓуетничка посета

Денес ( 04.03.2015 ) музејот беше домаќин на 80 ученици

од кои половина Македонци и половина Албанци од OОУ „Гоце Делчев“ од Прилеп и OОУ.„Панајот Гиновски“ од Бутел 1, кои според проектот на УСАИД за меѓуетничка соработка имаат спроведено повеќе проекти за зацврстување на меѓуетничкиот соживот кај најмладите генерации. Една од нивните активности беше и денешната посета на Археолошкиот Музеј на Македонија каде се запознаа со културното наследство на народите кои живееле на територијата на Р.Македонија.

11024704 1626755520878628 8815827873817889214 n11034222 1626755750878605 2122836513739504891 n10406669 1626755497545297 3659861332939907412 n

Платени реклами

Не пропуштајте!

Платени реклами

СЛЕДЕТЕ НÈ НА Facebook

Повеќе од Некатегоризирано