Следете нè на:

Некатегоризирано

СВЕЧЕНО ПУШТАЊЕ ВО УПОТРЕБА НА ТЕНИСКОТО ИГРАЛИШТЕ

Во присуство на Министерот за Финансии Зоран Ставрески,Лазе Попоски директор на Агенцијата за млади и спорт,Гордана Јанкулоска Министер за внатрешни работииградоначалникот Марјан Ристески денеска свечено и во употреба беше пуштено тениското игралиште во ОУ „Гоце Делчев“.

Со изградбата на тениското игралиште  младите ќе добијат уште еден терен за спорт и рекреација. Средствата за изградбата на тениското игралиште се обезбедени од  Агенцијата за млади и спорт и дел од Буџетот на општина Прилеп.Реализацијата на овој проект е започната со подготовката на техничките проекти за типизирани тениски терени за едно и две тениски игралишта, а општина Прилеп доби проект со две тениски игралишта. Во архитектурата на проектот е опфатени поставување на т.н. тврда подлога за надворешни услови по стандарди на Македонската тениска асоцијација, со сертификат на Интернационалната тениска асоцијација-ИТФ. Теренот е опремен со стандардната тениска опрема и заграден со пластифицирана мрежа во висина од 3,4 м. Исто така на четирите агли се поставени челични столбови за осветлување на теренот за вечерна употреба.

{rokbox title=|Свечено пуштање во употреба на тениско игралиште| album=|tenisko|}images/galerija/tenisko/1.jpg{/rokbox} {rokbox title=|Свечено пуштање во употреба на тениско игралиште| album=|tenisko|}images/galerija/tenisko/2.jpg{/rokbox}{rokbox title=|Свечено пуштање во употреба на тениско игралиште| album=|tenisko|}images/galerija/tenisko/3.jpg{/rokbox} {rokbox title=|Свечено пуштање во употреба на тениско игралиште| album=|tenisko|}images/galerija/tenisko/4.jpg{/rokbox}{rokbox title=|Свечено пуштање во употреба на тениско игралиште| album=|tenisko|}images/galerija/tenisko/5.jpg{/rokbox}{rokbox title=|Свечено пуштање во употреба на тениско игралиште| album=|tenisko|}images/galerija/tenisko/6.jpg{/rokbox}{rokbox title=|Свечено пуштање во употреба на тениско игралиште| album=|tenisko|}images/galerija/tenisko/7.jpg{/rokbox} {rokbox title=|Свечено пуштање во употреба на тениско игралиште| album=|tenisko|}images/galerija/tenisko/8.jpg{/rokbox}{rokbox title=|Свечено пуштање во употреба на тениско игралиште| album=|tenisko|}images/galerija/tenisko/9.jpg{/rokbox}{rokbox title=|Свечено пуштање во употреба на тениско игралиште| album=|tenisko|}images/galerija/tenisko/10.jpg{/rokbox}       

Платени реклами

Не пропуштајте!

Платени реклами

СЛЕДЕТЕ НÈ НА Facebook

Повеќе од Некатегоризирано