Следете нè на:

Вести и настани

Волонтирај за доброто на твојата заедница

✒️📣Во рамките на националната кампања: #Волонтирај за доброто на твојата заедница #Инспирирај ги младите околу тебе која ја спроведува Coalition of youth organizations SEGA со членките📊, локалните волонтери на Youth Council Prilep -Младински Совет Прилеп подготвија видео од волонтерската акција која ја спроведовме на 26.9.2019 година, во ООУ “Гоце Делчев” – Прилеп во Прилеп.👩👦🌎
🛠Волонтерската акција имаше за цел поттикнување на свеста кај младите за волонтирање, што е и основна цел на кампањата, #Волонтирај за доброто на твојата заедница, #Инспирирај ги младите околу тебе. За време на волонтерската акција го украсивме училишниот двор со интересни игри за учениците кои ги креиравме заедно со нив.

✅🥰Посебна благодарност до нашите локални волонтери, нашиот ЕВС волонтер од Франција, учениците од ООУ “Гоце Делчев” – Прилеп, наставничката Ирена Наумоска и директорот на ООУ Гоце Делчев – Веле Ѓоргијоски кои ја дадоа својата несебична поддршка за успешна реализација на волонтерската акција.♻️

📢Продолжуваме понатаму, продолжуваме да волонтираме и да инспирираме.
Вклучи се и ти!
#ВолонтирајИнспирирај
#15годиниСЕГА

Платени реклами

Не пропуштајте!

Платени реклами

СЛЕДЕТЕ НÈ НА Facebook

Повеќе од Вести и настани