Следете нè на:

Вести и настани

Европски ден на јазиците

Во рамките на одбележувањето на Европскиот ден на јазиците – 26 септември, под мотото “Креирање ѕид на јазиците“, денес во нашето училиште под менторство на наставниците по македонски јазик и странски јазици: англиски, француски и германски јазик, организираа креативна работилница за промовирање на јазичната разноликост.
Во работилницата беа вклучени ученици од предметна настава кои пишуваа пораки за среќа, мир, пријателство, љубов, хуманост и сл. на македонски, англиски, француски и германски јазик истакнувајќи ја различноста на јазиците, како и важноста за учење и познавање на други јазици и култури, со кои може да се воспостават нови мостови на меѓусебна соработка и почитување.

Платени реклами

Не пропуштајте!

Платени реклами

СЛЕДЕТЕ НÈ НА Facebook

Повеќе од Вести и настани