Следете нè на:

Вести и настани

Успешна завршница на Државниот натпревар по хемија

Успешна завршница на Државниот натпревар по хемија на нашите млади хемичари!Натпреварот се одржа денес, 26-ти мај, на Институтот за хемија при ПМФ.

Предводени од наставник-ментор м-р Кети Иваноска нашите млади хемичари освоија две први награди: 🥇Матеа Танева од VIII одделение и 🥇Софија Димитриеска од IX одделение, две втори награди: 🥈Емили Иваноска и 🥈Теодора Крстеска од IX одделение, а 🥉Теодора Ѓорѓиеска од VIII одделение и 🥉Михаил Ѓорѓиески од IX одделение освоија трета награда.

Браво хемичарчиња, продолжете да чекорите по патот на успехот! Се гордееме со вас!

Платени реклами

Не пропуштајте!

Платени реклами

СЛЕДЕТЕ НÈ НА Facebook

Повеќе од Вести и настани