Следете нè на:

Вести и настани

Свечен прием и доделување на награди и признанија на НАЈУСПЕШНИТЕ ВО 2023 година

На 05.06.2023 година во организација на Сојуз на здруженијата за техничка култура Народна техника Прилеп, поддржани од Локална Самоуправа Прилеп и домаќин на настанот ООУ “Гоце Делчев” – Прилеп се одржа свечен прием и доделување на награди и признанија на НАЈУСПЕШНИТЕ ВО 2023 година – млади техничари и природници – млади истражувачи – наставници – ментори.

Нашето училиште се претстави во одлично светло како на регионален така и на државен натпревар и се закити со следните награди и места: 47 Регионален натпревар на млади техничари и природници:

🥇Михајло Обрадовиќ 8 одд. 1 во место-агротехника (ментор Кети Иваноска)🥇, Симона Тасеска 9 одд. 1 во место – применета географија (ментор Христијан Граороски)🥇, Софија Димитриеска 9 одд. 1 во место – применета математика (ментор Милена Димитриеска)🥇, Теодора Крстеска 9 одд. 1во место – применета физика (ментор Милена Димитриеска)🥇, Емили Иваноска 9 одд. 1 во место – применета хемија (ментор Кети Иваноска)🥇, Михаил Ѓорѓиески 9 одд. 1во место – роботика (ментор Милена Димитриеска) 60 Државен натпревар на млади техничари и природници:🥇Емили Иваноска 9 одд. 1 во место-применета хемија, 🥈Михајло Обрадовиќ 8 одд. 2 ро место – агротехника, 🥈Софија Димитриеска 9 одд. 2 ро место – применета математика, 🥈Михаил Ѓорѓиески 9 одд. 2 ро место – роботика, Теодора Крстеска 9 одд. – учество, Симона Тасеска 9 одд. – учество.

Честитки, успеси да ве следат и понатаму!

Платени реклами

Не пропуштајте!

Платени реклами

СЛЕДЕТЕ НÈ НА Facebook

Повеќе од Вести и настани