Следете нè на:

Вести и настани

Светски ден на свесноста за аутизмот

Втори април е Светскиот ден на свесноста за аутизмот, ден кој нè потсетува дека околку нас има лица кои не смееме да ги заборавиме и лишиме од општесвените процеси, од времето и просторот кои им се потребни, интеграцијата и инклузијата. Тие на поинаков начин ги остваруваат своите соништа. И тоа не ги спречува да сонуваат, напротив, нивната посебност се состои во нивните способности.

Да го започнеме ова „БУДЕЊЕ“ заедно!

Различноста е убава!

Платени реклами

Не пропуштајте!

Платени реклами

СЛЕДЕТЕ НÈ НА Facebook

Повеќе од Вести и настани