Следете нè на:

Вести и настани

Регионален натпревар по математика

Математичарите од ООУ „Гоце Делчев“ – Прилеп повторно на врвот. Имено, на овогодишниот Регионален натпревар по математика што се одржа на 26.03.2022 година во ООУ „Рампо Левката“ – Прилеп постигнаа завидни резултати.

Резултатите од Регионалниот натпревар по математика – 2021/22 год. од ООУ „Гоце Делчев“ – Прилеп се наведени во погоренаведената табела.

На учениците Константин Димовски 6-то одделение (ментор Милена Димитриеска) и Михаил Ѓорѓиоски и Софија Димитриеска 8-мо одделение (ментор Билјана Попоска Филипова) кои обезбедија пласман на Државниот натпревар по математика им посакуваме многу успех.

Линк од конечните официјални резултати:https://smm.org.mk/…/%D0%9F%D1%80%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D0…

Платени реклами

Не пропуштајте!

Платени реклами

СЛЕДЕТЕ НÈ НА Facebook

Повеќе од Вести и настани