Следете нè на:

Вести и настани

Првенци на генерација за учебна 2022/23 година

ООУ ,,Гоце Делчев,, Прилеп на Наставнички совет, согласно чл.75 (3) од Законот за основно образование, како и Правилникот за избор на Првенец на генерација, на предлог на Комисијата за избор на првенец на генерацијата, едногласно ги избра учениците Михаил Ѓорѓиески, Софија Димитриеска и Емили Иваноска, сите од 9 а одделение за Првенци на генерација за учебна 2022/23 година. Во потесна конкуренција беше и ученичката Теодора Крстеска на која училиштето ќе и додели посебно признание.

На сите ученици им посакуваме да остваруваат многу успеси и успешно да ги совладуваат сите предизвици на патот на успехот. На колегите што поставија цврста основа и ги оформија овие ученици и на сите останати им посакуваме да испраќаат уште многу идни генерации со кои ќе се гордее нашето училиште.

Михаил, Софија и Емили честитки гордо чекорете по патот на успехот и секогаш бидете горди што бевте ученици во ООУ „Гоце Делчев“🎖👏👏👏

Платени реклами

Не пропуштајте!

Платени реклами

СЛЕДЕТЕ НÈ НА Facebook

Повеќе од Вести и настани