Следете нè на:

Вести и настани

Регионални натпревари по Хемија

Регионалниот натпревар по хемија за учениците од основното образование се одржа на 13 април 2024, а домаќин беше нашето училиште.

На натпреварот учествуваа 110 ученици од Пелагонискиот регион од осмо и деветто одделение. Нашите млади хемичари освоија многу награди и обезбедија пласман на Државниот натпревар кој ќе се одржи на Институтот за хемија на 31 мај.

🥇Теодора Ѓорѓиоска ПРВА награда! 🥈Матеа Танева ВТОРА награда! 🥉Теодора Тасеска ТРЕТА награда! 🏅Тамара Николоска ПОФАЛНИЦА! сите од деветто одделение. Никола Здравески, Марта Шаркоска и Теона Анеска од осмо одделение – ПОФАЛНИЦА.

Честитки за нашите млади хемичари за постигнатиот успех на регионалниот натпревар.На Теодора и Матеа им посакуваме успех на Државниот натпревар.

Платени реклами

Не пропуштајте!

Платени реклами

СЛЕДЕТЕ НÈ НА Facebook

Повеќе од Вести и настани