Следете нè на:

Вести и настани

Денот на планетата земја 22 ри Април одбележан со безбројни активности

На 22 ри април се одбележува Денот на планетата Земја, кога луѓето се потсетуваат дека грижата кон неа е основната задача на нашето постоење. Ние сме деца на мајката Земја. Нашата љубов, внимание и грижа треба да бидат свртени кон неа. Од Земјата земаме енергија, живееме во нејзините прегратки и од неа ја црпиме секојдневната сила. Ако сме добри и одговорни, ние ќе ја сакаме и ќе ја чуваме.

Нашите ученици од 1 – во до 9 – то одделение со безброј активности го одбележаа овој значаен ден за планетата земја.

Платени реклами

Не пропуштајте!

Платени реклами

СЛЕДЕТЕ НÈ НА Facebook

Повеќе од Вести и настани