Следете нè на:

Вести и настани

Регионален натпревар по Македонски јазик

На 13.04.2024 год. во ООУ,,Кирил и Методиј” во Битола, се одржа Регионалниот натпревар по македонски јазик на којшто нашите МАКЕДОНИСТИ достоинствено го претставија нашето училиште и петмина од нив си обезбедија пласман на Државниот натпревар!

ДЕВЕТТО ОДДЕЛЕНИЕ:🥇Бисера Стојаноска 93 бода! 🥇Јована Пејоска 93 бода! Ментор: Весна Крстеска; СЕДМО ОДДЕЛЕНИЕ: 🥈Ева Милошевска 90 бода! Огнен Илиески- успешно учество;

Ментор: Весна Крстеска;ШЕСТО ОДДЕЛЕНИЕ🥈Ема Илиовска 85 бода! 🥉Јана Ристеска 81 бод! Ментор: Билјана Јагуриноска;

Учениците Илија Јоноски и Дариа Конеска под менторство на наставничката Мирјана Јованоска имаа успешно учество на натпреварот.

Платени реклами

Не пропуштајте!

Платени реклами

СЛЕДЕТЕ НÈ НА Facebook

Повеќе од Вести и настани