Следете нè на:

Вести и настани

Полни раце награди за младите физичари од нашето училиште

На 54. Регионален натпревар по физика одржан на 02.04.2022 година во организација на ДФРМ, учениците од нашето училиште се на врвот и обезбедуваат пласман на Државен натпревар кој ќе се одржи во јуни на Природно – Математички факултет👏🥇🏆

8-мо одделение:

Софија Димитриеска – 1 награда;

Теодора Крстеска – 1 награда;

Михаил Ѓорѓиески – пофалница;

Симона Тасеска – пофалница;

9-то одделение:

Георги Николоски – 3 награда;

Ненад Ризовски – учество на државен натпревар;

Платени реклами

Не пропуштајте!

Платени реклами

СЛЕДЕТЕ НÈ НА Facebook

Повеќе од Вести и настани