Следете нè на:

Вести и настани

Прво место за најдобар есеј

По повод Меѓународниот ден на мајчиниот јазик, Денот на лингвистичката и културна разновидост и повеќејазичност 21 февруари, на конкурсот за есеј на тема „Мојот јазик – мост меѓу мене и тебе“ објавен од страна на Министерството за образование и наука, нашиот ученик од 8 одделение, Леонид Иваноски, под менторство на наставничката по Македонски јазик, Весна Крстеска, го освои ПРВОТО МЕСТО за најдобар есеј на македонски наставен јазик.Јазикот нека ни биде мост за ширење љубов, разбирање и доверба.

Платени реклами

Не пропуштајте!

Платени реклами

СЛЕДЕТЕ НÈ НА Facebook

Повеќе од Вести и настани