Следете нè на:

Вести и настани

Нови победи на нашите хемичари

На 24 февруари се реализираа општинските натпревари по хемија за учениците од основните училишта во Македонија во организација на Секцијата за хемиско образование при Сојузот на хемичарите и технолозите на Македонија (акредитирано здружение од МОН).

Предводени од наставник-ментор м-р Кети Иваноска на натпреварот учествуваа тринаесет ученици кои постигнаа високи резултати и си обезбедија пласман на регионалниот натпревар кој ќе се одржи на 6 мај.

Наградени ученици од осмо одделение: Матеа Танева прва награда, Марко Марковиќ втора награда, Теодора Ѓорѓиеска втора награда, Михајло Обрадовиќ втора наградаТеодора Тасеска втора награда, Невена Цветкоска пофалница за успешно учество, Марко Блажески пофалница за успешно учество, Јана Пејоска сертификат за учество.

Наградени ученици од деветто одделение: Емили Иваноска прва награда, Софија Димитриеска прва наградa, Теодора Крстеска награда прва награда, Михаил Ѓорѓиески втора награда, Јана Василеска втора награда.

Честитки млади хемичари, ви посакуваме уште поголем успех и на регионалниот натпревар!

Платени реклами

Не пропуштајте!

Платени реклами

СЛЕДЕТЕ НÈ НА Facebook

Повеќе од Вести и настани