Следете нè на:

Вести и настани

Први места на Регионалниот натпревар по Англиски јазик

Љубовта кон странските јазици овој пат ги доведе нашите ученици на самиот ВРВ на регионалниот натпревар што се одржа во саботата на 17.04.2021 год. преку онлајн комуникација.

Ученичките Маја Тодороска и Меланија Јованоска од 8-мо одд. заедно со ученичката Матеа Танева од 6-то одделение освоија ПРВО МЕСТО, додека ученичката Теодора Тасеска исто така од 6-то одделение освои ВТОРО МЕСТО.

Нивниот ментор, Благица Чатлеска, истакнува дека нивната желба, мотивираност и амбиција беа основните двигатели да тие ги постигнат овие високи резултати. Ни претстои државниот натпревар каде очекуваме и се надеваме да го задржиме истиот успех.

https://www.novamakedonija.com.mk/prilozi/kolibri/%d1%99%d1%83%d0%b1%d0%be%d0%b2%d1%82%d0%b0-%d0%ba%d0%be%d0%bd-%d0%b0%d0%bd%d0%b3%d0%bb%d0%b8%d1%81%d0%ba%d0%b8%d0%be%d1%82-%d1%98%d0%b0%d0%b7%d0%b8%d0%ba-%d0%b8%d0%bc-%d0%b4%d0%be%d0%bd%d0%b5%d1%81/?fbclid=IwAR2CjHksnvEl3LhiC3ihy8CvKvW0AnVL5AmnH3qSsQhEiao6FZjrMsw5m2I

Платени реклами

Не пропуштајте!

Платени реклами

СЛЕДЕТЕ НÈ НА Facebook

Повеќе од Вести и настани