Следете нè на:

Вести и настани

Посета на меѓународна конференција

Од 13 до 15 октомври во Скопје се одржа Меѓународна научно-стручна конференција ,,Образование на лицата со попреченост-актуелни состојби и перспективи“, каде имавме можност да споделиме позитивни практики и согледување на реалната состојба во овој домен.

Нашето училиште учествуваше со научно-известувачки труд „Модифицирана програма“ каде автори членовите на Инклузивниот тим на училиштето и на ученик, односно ВД директорот, стручните соработници – специјален едукатор и рехабилитатор, педагог, психолог, одделенски наставник, наставник по ФЗО во тандем настава, наставник по англиски јазик т.е. наставниците кои во текот на учебната 2021/22 година работеа со ученик со комплексни проблеми од прво одделение преку модифицирана наставна програма.

Платени реклами

Не пропуштајте!

Платени реклами

СЛЕДЕТЕ НÈ НА Facebook

Повеќе од Вести и настани