Следете нè на:

Вести и настани

Општински напревари по Биологија и Природни науки

Во организација на „Македонско биолошко друштво“ беа реализирани општинските натпревари по природни науки и биологија за учениците од основното образование. Нашите ученици и нивните ментори учествуваа на натпреварите и покажаа одлични резултати, со што се стекнаа со пласман за понатамошно натпреварување на регионалните натпревари.

Од четвртоодделенците наградени се: Марко Илијески и Јана Трајкоски – втора награда, Ема Илиовска трета награда. Ментор: Марија Велјаноска.

Стефан Ѓорѓиески, Горазд Димитриески и Ѓорѓи Ѓорѓиоски наградени со трета награда. Ментор: Елизабета Трајкоска.

Стефан Димчески, Дарио Кочоски и Мелани Насеска – трета награда. Ментор: Трајче Каралиоски.

Марко Стеваноски, трета награда. Ментор: Цветанка Димитриоска.

Под менторство на наставничката Кети Иваноска, учество на натпреварот зедоа двајца ученици. Теона Анеска освои прва награда, а Петар Стојановски втора награда.

Прва награда по биологија освоија Марија Котева и Елена Џајковска од деветто одделение.

Учениците oд седмо одделение: Арсениј Солески, Бисера Стојаноска, Матеа Танева и Теодора Ѓорѓиоска се наградени со втора награда. Теодора Тасеска трета награда и Невена Цветкоска пофалница. Ментор: Билјана Георгиеска.

Честитки до младите научници, им посакуваме успех и на регионалните натпревари!

Платени реклами

Не пропуштајте!

Платени реклами

СЛЕДЕТЕ НÈ НА Facebook

Повеќе од Вести и настани