Следете нè на:

Вести и настани

Награди за литературни творби по повод 8 ми Март

На конкурсот за литературни творби по повод 8 ми Март кој го организираше Здружението на литературни творци од Прилеп учество зедоа поголем број ученици од нашето училиште од различни одделенија.

Комисијата во состав: Марија Ѓорѓиоска, Елена Николоска и Марија Спиркоска додели повеќе награди.

Со прво, второ и трето место се закитија следните ученици:

1 – во место: Симона Тасеска 9 б оддделение, ментор Билјана Јагуриноска;

2 – ро место: Ања Милеска 5 г одделение, ментор Елизабета Трајкоска;

2 – ро место: Јована Пејовска 8 б одделение, ментор Весна Крстеска;

2 – ро место: Теона Ангелевска 9 а одделение, ментор Билјана Јагуриноска;

3 – то место: Софија Крстевска 6 б одделение, ментор Билјана Јагуриноска;

3 – то место: Константин Милески 5 г одделение, ментор Елизабета Трајкоска;

Платени реклами

Не пропуштајте!

Платени реклами

СЛЕДЕТЕ НÈ НА Facebook

Повеќе од Вести и настани