Следете нè на:

Вести и настани

Награди на меѓународен ликовен конкурс

Ученици од одделенска и предметна настава учествуваа на 12-та меѓународна ликовна изложба за деца и младинци ,,ФЛОРА И ФАУНА – ИЗВОР НА ЖИВОТОТ И УБАВИНАТА“ – 2019.

На оваа изложба беа доставени ликовни творби од наставата по ликовна уметност на теми од заштитатa на
животната средина и природата. Под-тема на ликовниот конкурс беше: „Човекот и природата“.
Учениците испратија творби мотивирани со различни примери од непосредната животна средина.

Со награди на оваа меѓународна изложба се закитија учениците:

Вера Спиркоска IX г: ПРВО МЕСТО – ментор Филип Перески;
Матеа Златареска IV г: ВТОРО МЕСТО – ментор Даниела Котеска;
Ева Кузеска III б: ТРЕТО МЕСТО – ментор Сузана Здравеска;

Платени реклами

Не пропуштајте!

Платени реклами

СЛЕДЕТЕ НÈ НА Facebook

Повеќе од Вести и настани