Следете нè на:

Вести и настани

Награди на конкурси од градската библиотека ,,Борка Талески”- Прилеп по повод месецот на книгата

Повеќе ученици од различни одделенија од нашето училиште зедоа учество на објавените конкурси од Градската библиотека „Борка Талески“- Прилеп.

Ученици од одделенска и предметна настава се закитија со награди во различни области:

На конкурсот за најдобра рецитација, во категорија за ученици од I-V одделение втора награда освои ученичката Мина Јолеска – V в одделение со својот ментор Траjче Каралиоски.

Во категоријата Рецитации со уметнички квалитети втора награда освои ученикот Филип Иваноски од IV в одделение со својот ментор Силвана Белушанец.

На конкурсот за најдобра лична творба во категорија за ученици од 6-9 одделение втора награда освои ученичката Исидора Петреска од VII в одделение за личната творба „Азбучен бунт“- Ментор, Мирјана Јованоска.

Платени реклами

Не пропуштајте!

Платени реклами

СЛЕДЕТЕ НÈ НА Facebook

Повеќе од Вести и настани