Следете нè на:

Вести и настани

Меѓуетничка интеграција на младите во образованието

Во рамките на проектот на УСАИД за Меѓуетничка интеграција на младите во образованието (МИМО) учениците од седмите одделенија од нашето училиште, по предметот Англиски јазик, зедоа активно учество во изготвување на презентации на тема „Животот во Македонија“ како нивна домашна задача.

Притоа ги остваруваа очекуваните резултати за градење позитивен став кон својата земја и преку интеркултурни содржини поврзани со животот во Обединетото Кралство пишуваа за мултикултурниот идентитет на сопствената земја и градење позитивен став за мултикултурализмот и плурилингвизмот.

Издвојуваме некои од нивните креативни изработки.

Платени реклами

Не пропуштајте!

Платени реклами

СЛЕДЕТЕ НÈ НА Facebook

Повеќе од Вести и настани