Следете нè на:

Вести и настани

Европски денови на културното наследство

Учениците од VI а одделение предводени од наставничката по историја и општество – Величе Лесноска беа во посета на Завод и музеј – Прилеп. Зедоа учество на настанот “Европски денови на културното наследство”.

Целта беше на учениците да им се доближи нематеријалната духовна култура. Учениците имаа можност да присуствуваат во едукативната интерактивна работилница – “Култ – жртвеник и неолитска куќа”.

Платени реклами

Не пропуштајте!

Платени реклами

СЛЕДЕТЕ НÈ НА Facebook

Повеќе од Вести и настани