Следете нè на:

SIDS

Еразмус + SIDS ХОБИ КЛУБ

Во рамките на проектот SIDS ( Социјална инклузија на загрозени ученици) формиран е во училиштето Хоби клуб на ученици кој ке реализира повеке разновидни активности. На заедничка средба членовите заеднички ја подготвија програмата со активности која опфака повеке теми на ангажирање :

Подготовка на програма за активности

Организирањена хоби ден

Здрава храна – здрав живот

Подготовка на корисни рецепти – работилница

Подготовка и прикажување преку разгласна станица на едукативни пораки за здрава храна

Подготовка на презентации за здрава храна

Подготовка на брошура за здрава храна

Се возиме со велосипед

Спроведување на активности за прошетки во блиската околина

Одредување на локации за возење

Подготовка на мапа на патеките

Еколошки акции и кампањи

Поддршка на еколошки акции и кампањи

Засадување на садници и цвекиња заради естетско доуредување на одредени места во училишната зграда и училишниот двор

Поставување на куќички за птици на дрвја во блиската околина

Прошетки во природа во градот и блиската околина

Организирање на изложба на фотографии од прошетки

Заедничко возење на ролери на соодветни места во градот

Платени реклами

Не пропуштајте!

Платени реклами

СЛЕДЕТЕ НÈ НА Facebook

Повеќе од SIDS