Следете нè на:

Вести и настани

Англиска секција – одбележување на празникот на љубовта „Св.Валентин“

Секоја година учениците од Англиската секција под менторство на наставничката Благица Чатлеска го одбележуваат празникот на љубовта „Св.Валентин“ на различен начин.

Оваа година се одлучија да споделат знаење и љубов изработувајќи креативни изработки, творејќи песни и пораки, читајќи како настанал „Св. Валентин“ и искажувајќи љубов кон другарите, наставниците, миленичињата и најблиските.


На овој начин учениците повеќе се запознаваат со британската традиција и култура и со значењето на овој празник.
Ѕидните катчиња ги украсија нашите ходници и во нив можат да уживаат сите ученици и наставници.

Платени реклами

Не пропуштајте!

Платени реклами

СЛЕДЕТЕ НÈ НА Facebook

Повеќе од Вести и настани