Следете нè на:

STREET

Активност на Еразмус + (STREET)

Во периодот од 11 ти до 13 ти Февруари 2020 год. беше реализирана мобилност во Италија, конкретно во SAN MARTINO DI LUPARI од проектот ERAZMUS+ STREET, на која присуствуваа директорот од училиштето Веле Ѓорѓијоски, наставничката по англиски јазик Матеја Велјановска Спиркоска и одделенскиот наставник Снежана Котева.

На оваа мобилност беа реализирани предвидени цели на самиот проект, беа посетени историски и културни знаменитости, цркви, катедрали и беа реализирани рекреативно спортски активности.

Беше посетена прва светска универзитетска ботаничка градина изградена во 1545 год. во Падова, како и Скровегни капелата.

Акцент беше ставен на посетата на т.н. инклузивен ден во основното и средното училиште во Сан Мартино Ди Лупари, каде беа посетени просториите и лабораториите во училиштата.

Активностите завршија со состанок на кој се изнесоа предлози за завршното видување, кое се планираше да се одржи во Мај во Турција.

Платени реклами

Не пропуштајте!

Платени реклами

СЛЕДЕТЕ НÈ НА Facebook

Повеќе од STREET