Следете нè на:

Вести и настани

100 годишнината од раѓањето на великанот Блаже Конески

На 10.05.2022 год. се одржа Манифестацијата во НУБ, Национална агенда по повод 100 годишнината од раѓањето на великанот Блаже Конески, со учество и рецитација на книгата “Поетски пораки за Конески” во која се наоѓа и песната на нашата наставничка Христина Момироска “Конески – наша трајна вредност”.

Во книгата посветена на Конески, се наоѓа и песната на нашата ученичка од 6 г одделение Ивана Сребреноска.Во Национален Завод и Музеј – Прилеп, се одржа и свечено доделување на книги.

Платени реклами

Не пропуштајте!

Платени реклами

СЛЕДЕТЕ НÈ НА Facebook

Повеќе од Вести и настани