Следете нè на:

Вести и настани

Успеси на нашите млади хемичари

Во петокот на 7 мај се реализираа општинските натпревари по хемија за учениците од основното образование.

На натпреварот учествуваа двајца наши ученици, Марија Котева од 8 – мо одделение и Иван Кузманоски од 9 – то одделение под менторство на наставничката Кети Т. Иваноска.

И двајцата ученици имаа успешно учество на натпреварот. Иван освои втора награда, Марија трета, а со тоа и пласман на регионалните натпревари кои ќе се одржат на 28 мај.

Честитки за нашите хемичари, им посакуваме успех и на регионалниот натпревар.

Платени реклами

Не пропуштајте!

Платени реклами

СЛЕДЕТЕ НÈ НА Facebook

Повеќе од Вести и настани

 • Меѓународни ликовни награди

  На Меѓународната ликовна изложба за деца и младинци 13 Ноември организирана од страна на...

 • Секција на млади физичари

  Учениците од Секцијата Млади физичари преку своите активности сакаа уште еднаш да апелираат за...

 • Новогодишна изложба

  По повод Новогодишните и Божиќните празници во нашето училиште се организираше конкурс за ликовни,...

 • Млади Франкофони

  Денес, во пријатна новогодишна атмосфера, во пресрет на Новогодишните и Божиќните празници, членовите на...