Следете нè на:

Вести и настани

Светскиот ден на планетата Земја

Светскиот ден на планетата Земја е 22 април.
Целта на одбележувањето на „Денот на планетата Земја“ е да се подигне нивото на свесност кај нејзините жители за зачувување на животната средина, односно да укаже на загадувањето на воздухот и водата, радиоактивното зрачење, исцрпувањето на ненадоместливите енергенси и слично.
По тој повод учениците направија истражување и изработија проекти преку корелација на цели од наставни содржини по наставните предмети македонски јазик и работа со компјутер и упатија значајни еко пораки.

Презентациите ги изработија учениците од 5 в одделение под менторство на наставничката Силвана Белушанец

Да се запознаеме со дел од нивните презентации:

https://drive.google.com/file/d/1UecwviQcbFyxnRIeudpVBoFuKrLpY01h/view?fbclid=IwAR3KRv3LrK4w6Gc7913nqhuw982Pgr34rYw5IBoahfn753ZX2YUD61n96yg

https://drive.google.com/file/d/1RNdyd2dOArOkoj3TUHg9D0dCbj8YcwGr/view?fbclid=IwAR16nNpm9zlXRQeUVDCiu1jFiCmcewni2SwUHAn18EslaBZyVZvWj2yvSLQ

https://drive.google.com/file/d/1LD2S-GS_JYacC4OJ0lLCs9yBVRLDS2Ut/view?fbclid=IwAR1HJ6QVbE2Irw62lBUuG5K8kTvut8bpyh90FyhFy1z0CpR59LwPujAOMAM

https://drive.google.com/file/d/1sQJDYpaF41lk7UPIrEEKKuwkPXpod0AV/view?fbclid=IwAR3IIW4RSoJjsTgZcfoDzouwMtaqDR9QjSXoECtR0YtXsmDDiZyx4MWC5jY

https://drive.google.com/file/d/1v_C_DSe17TkybpRo7Lesy9HRbwj7pQm2/view?fbclid=IwAR1vwrE3q-uPphRSe16moudWPOsP9SssmsjrlWek243y-5irl4amG0LrozY

Платени реклами

Не пропуштајте!

Платени реклами

СЛЕДЕТЕ НÈ НА Facebook

Повеќе од Вести и настани