Следете нè на:

Вести и настани

Прв селекционен натпревар за учество на Меѓународна Јуниорска Олимпијада по природни науки

Иако летниот распуст е започнат, нашите ученици не мируваат и постигнуваат нови успеси.

На Првиот селекционен натпревар за учество на Меѓународната Јуниорска Олимпијада по природни науки 2023 кој се одржа на 03.07.2023 год. на Природно – математичкиот факултет во Скопје, учениците Михаил Ѓорѓиески и Софија Димитриеска од IX – то одделение обезбедија пласман за Вториот селекционен натпревар, додека Матеа Танева и Теодора Ѓорѓиеска имаа успешно учество.

Им посакуваме среќа на Михаил и Софија да им се оствари сонот и да не претстават на Меѓународната Јуниорска Олимпијада по природни науки во Тајланд.

Платени реклами

Не пропуштајте!

Платени реклами

СЛЕДЕТЕ НÈ НА Facebook

Повеќе од Вести и настани