Следете нè на:

Вести и настани

Посета на домот за стари лица „Киро Крстески – Платник“ од страна на учениците од 5 – то одделение

Една стара кинеска изрека вели: „Оној што дава молчи и не кажува, а оној што добива памети”.

За да ги одбранеме и докажеме напишаните зборови, денеска учениците од петтите одделенија при ООУ „Гоце Делчев“- Прилеп под мотото: „Грижата, хуманоста и почитта кон постарите лица“ – го посетија домот за стари лица – „Киро Крстески – Платник“ и на свој начин учениците дадоа придонес во подигање на свеста во околината за потребното внимание и грижа кон постарите лица, покажувајки грижа и разбирање кон нив, за тие да се почуствуваат повеке сакани и достојно да ја живеат својата старост.

Нашите ученици се претставија и со кратка пригодна музичка програма.

Платени реклами

Не пропуштајте!

Платени реклами

СЛЕДЕТЕ НÈ НА Facebook

Повеќе од Вести и настани