Следете нè на:

Вести и настани

Општински натпревари по природни науки за учениците од 4, 5 и 6 одделение

Општинските натпревари по природни науки за учениците од 4, 5 и 6 одделение се одржааа на 23 февруари. На овие натпревари зедоа учество ученици од нашето училиште и освоија кош награди и пласман на регионалниот натпревар.

Наградени ученици од 5 одделение: Под менторство на наставничката Марија Томески ученичката 🥇 Дарија Стојаноска освои ПРВА награда.🥈Дарија Цуцуловска освои ВТОРА награда,🥉Бисера Тасеска и 🥉Анастасија Кочоски освоија ТРЕТА награда, ментор Жаклина Ристеска. 🥉Ана Марија Ангелеска освои ТРЕТА награда, ментор Христина Момироска.🥈Дино Митрески, 🥈Даријан Танев и 🥈Андреа Иваноска освоија ВТОРА награда. Нивниот ментор е наставничката Даниела Котеска.

Наградени ученици од 5 одделение: 🥇Андреј Велевачкоски – ПРВА награда 🥈Матеј Трајкоски и 🥈Ива Митреска – ВТОРА награда, 🥉Софија Ѓорѓиеска и 🥉Доријан Трајковски – ТРЕТА награда. 💫Алексеј Цековски-учество. Ментор м-р Кети Иваноска. 🥈Бранкица Василеска освои ВТОРА награда, под менторство на наставничката Билјана А. Георгиеска.

Честитки млади природници! Ви посакуваме поголеми успеси и на Регионалниот натпревар!

Платени реклами

Не пропуштајте!

Платени реклами

СЛЕДЕТЕ НÈ НА Facebook

Повеќе од Вести и настани