psicologia opciones binarias estrategia de opciones binarias 2019 tecnica opciones binarias sirve invertir en opciones binarias operador de opciones binarias euna estafa bono sin deposito opciones binarias armas con opciones binarias mu
Следете нè на:

Вести и настани

Оглас за доделување стипендии на ученици со попреченост

ИНФОРМАЦИЈА ЗА РОДИТЕЛИ/СТАРАТЕЛИ

Проектот „Биди ИН, биди ИНклузивен, биди ИНклудиран“ го реализира Фондацијата за образовни и културни иницијативи „Чекор по чекор“ заедно со своите партнери Здружението за промоција и развој на инклузивно општество „Инклузива“ и Здружението за давање услуги на лицата со попреченост „Хандимак“, со финансиска поддршка од Европската Унија. Овој проект има за цел да обезбеди целосна и еднаква вклученост на децата со попреченост во редовните основни училишта кои прераснуваат во институции кои се отворени и пристапни за сите деца и посветени да обезбедат квалитетно образование на децата со разновидни образовни потреби.

Како дел од овој проект ќе се доделат стипендии на 150 деца со попреченост кои во учебната 2021/2022 година се запишани во прво одделение.

Можност за пријавување ќе имаат децата кои ги исполнуваат следните основни критериуми:

– Да се деца со попреченост кои во учебната 2021/2022 година се запишуваат во прво одделение,

– Да поседуваат документација за вид и степен на попреченост (Наод и мислење и/или Наод од стручно тело за проценка на функционирање, попреченост и здравје),

– Да се обврзат на редовно посетување на наставата, во зависност од индивидуалните можности и согласно препораките за безбедно посетување настава во услови на пандемијата КОВИД-19,

– Да не се корисници на било каква друга стипендија доделена од било која друга институција или компанија,

– На родителот/старателот кој аплицира во име на кандидатот за стипендија да не му е одземено родителското право.

Огласот за аплицирање е достапен на веб страната на Фондацијата Чекор по чекор www.stepbystep.org.mk (во делот новости).

За условите и секакви дополнителни информации, Ве молиме обратете се до: Фондацијата за образовни и културни иницијативи „Чекор по чекор“ – 072 307 326.

Здружението за промоција и развој на инклузивно општество „Инклузива“ – 076 279 663.Здружението за давање услуги на лицата со попреченост „Хандимак“ – 070 256 926.

Важна информација: Семејствата на кандидатите кои ќе добијат стипендија не го губат правото на гарантираната минимална помош согласно член 4 од „Правилникот за начинот на остварување на правото на гарантирана минимална помош…” (Службен весник на РСМ, бр. 109 од 28.5.2019 година).

При остварување и користење на правото на гарантирана минимална помош, стипендијата не се смета за приход.

https://stepbystep.org.mk/novosti-i-nastani/oglas-za-dodeluvanje-stipendii-na-uchenici-so-poprechenost-zapishani-vo-i-oddelenie-vo-uchebnata-2021-2022-g

Платени реклами

Не пропуштајте!

Платени реклами

СЛЕДЕТЕ НÈ НА Facebook

Повеќе од Вести и настани