Следете нè на:

Вести и настани

Нови успеси на нашите млади хемичари

На регионалниот натпревар по хемија кој се одржа на 6 мај во прилепската гимназија “Мирче Ацев” нашите млади хемичари се искачија на врвот на ранг листите освојувајќи пласман за Државниот натпревар по хемија кој ќе се одржи на 27 мај на Институтот за хемија при ПМФ.

Теодора Крстеска: 1 награда! Матеа Танева: 1 награда! Емили Иваноска: 2 награда! Теодора Ѓорѓиеска: 2 награда! Софија Димитриеска: 2 награда! Михаил Ѓорѓиоски: 3 награда!

И се пласираа на државниот натпревар.

Млади хемичари, среќно и успешно на Државниот натпревар!

Платени реклами

Не пропуштајте!

Платени реклами

СЛЕДЕТЕ НÈ НА Facebook

Повеќе од Вести и настани