Следете нè на:

Вести и настани

Нашите млади физичари

Сигурни сме дека сте слушнале за Њутн и гравитацијата, Тесла и струјата, Ајнштајн и теоријата за релативност, Галилеј, Коперник…

Но, многу факти за нивниот живот и дело ќе најдете во брошурата „Најпознати физичари“ – дело на учениците кои се членови на секцијата Млади физичари заедно со нивниот ментор Милена Димитриеска, наставник по физика.

Доколку сакате да ја прочитате може да Ви ја испратиме во електронска верзија или да ја најдете во нашата библиотека.

Со почит, Млади физичари.

rbt
rbt

Платени реклами

Не пропуштајте!

Платени реклами

СЛЕДЕТЕ НÈ НА Facebook

Повеќе од Вести и настани