Следете нè на:

Вести и настани

Награда за маска на традиционалниот карневал Прочка 2024

Голем број на ученици од сите одделенија од нашето училиште поготвија прекрасни маски по повод традиционалниот празник Прочка.

За истите беше подготвена изложба во училиштето.

Најуспешните маски се наградени со прво, второ и трето место во училиштето, а дел од нив беа изложени во Домот на културата „Марко Цепенков“ како дел од 22 та традиционална карневалска изложба Прочка 2024 организирана од страна на ЛС Прилеп каде, за изработената маска, ученичката Бисера Гаралоска од 8 б одделение под менторство на наставникот по ликовно образование Филип Перески беше наградена со трета награда.

Платени реклами

Не пропуштајте!

Платени реклами

СЛЕДЕТЕ НÈ НА Facebook

Повеќе од Вести и настани