Следете нè на:

Вести и настани

Марко Таневски од IX г одделение ќе ја претставува Македонија на Балканската јуниорска олимпијата по Информатика

Во организација на Здружението на Информатичарите на Р. Македонија на 16.05.2018 година се одржа Државен изборен натпревар по Информатика.

Ученикот Марко Таневски од IX г одделение ООУ „Гоце Делчев“ Прилеп, под менторство на наставничката Летка Дојкоска го освои првото место.

Марко Таневски ги продолжува натпреварите на балканско ниво. Тој е член на тимот од четворица ученици кои ќе ја претставуваат Р. Македонија на Балканската јуниорска олимпијада по Информатика.

Платени реклами

Не пропуштајте!

Платени реклами

СЛЕДЕТЕ НÈ НА Facebook

Повеќе од Вести и настани