Следете нè на:

Вести и настани

Државни награди по хемија

Не престануваат да се нижат успесите на хемичарите од ООУ „Гоце Делчев”. На овогодинешната манифестација “Ноември месец на науката” која има цел за популаризација на природните науки, како и секоја година учествуваа и учениците од ООУ „Гоце Делчев”. На научната манифестација, учениците се натпреваруваа во изработка на демонстрации и експерименти. На 10.11.2018 успешно претставување имаа учениците од Vг одд. кои се натпреваруваа во категоријата Природни науки за петто одделение. Емили Иваноска, Софија Димитриеска и Михаил Ѓорѓиески се наградени со втора награда.

На 17.11.2018 ,во многу силна конкуренција се натпреваруваа хемичарите од VIII и IX одделение и освоја вкупно пет награди. Прва награда освои Елена Пиловска, втора награда Катерина Ѓорѓиоска и Марија Макреска, трета награда Матеа Манџикоска и Андреа Димеска.

„Задоволна сум од постигнатиот успех. Работевме посветено и со многу љубов, мотивирани да успееме да се пласираме меѓу првите најдобри на манифестацијата“- изјави менторот Кети Иваноска.

Младите хемичари во понеделникот на 12.11 гостуваа во емисијата „Ѕвон” која се емитува на МТВ1 каде што зборуваа за своите подготовки како и успесите постигнати на натпреварите.

Платени реклами

Не пропуштајте!

Платени реклами

СЛЕДЕТЕ НÈ НА Facebook

Повеќе од Вести и настани