Следете нè на:

Вести и настани

Државен натпревар по математика

На Државниот натпревар по математика што се одржа на 14.05.2022 година на Природно-математичкиот факултет во Скопје сите ученици од ООУ „Гоце Делчев“ Прилеп кои зедоа учество на истиот се закитија со награди и тоа:

– Константин Димовски 6-то одд. (ментор Милена Димитриеска)– III (трето) место;

– Софија Димитриеска 8-мо одд. (ментор Билјана Попоска Филипова) -III (трето) место;

– Михаил Ѓорѓиоски 8-мо одд. (ментор Билјана Попоска Филипова) -III (трето) место;

Да се учествува на еден ваков натпревар е пред се чест, но кога ќе се вратиш со полни раце награди тогаш е огромна радост и гордост што вакви ученици го претставуваат нашето училиште.

Да им посакаме успеси и во иднина!

Платени реклами

Не пропуштајте!

Платени реклами

СЛЕДЕТЕ НÈ НА Facebook

Повеќе од Вести и настани