Следете нè на:

Вести и настани

Посета на метеоролошката станица во Прилеп

Учениците од четвртите одделенија од нашето училиште беа во посета на Метеоролошката станица Прилеп.

На часовите по Природни науки учениците учеа за време, клима и метеоролошки инструменти. Оваа посета им послужи да ги прошират и проверат своите знаења. Посетата на метеоролошката станица беше извонредна можност учениците да ја разберат важната улога на метеоролошката институција во предвидување на времето и безбедноста на луѓето.

Голема благодарност до метеорологот кој не водеше низ посетата и ни одговори на сите прашања.

Платени реклами

Не пропуштајте!

Платени реклами

СЛЕДЕТЕ НÈ НА Facebook

Повеќе од Вести и настани