Следете нè на:

Вести и настани

Историска секција

Во месецот октомври, секоја година, насекаде во светот, Музеите со бројни настани го одбележуваат Денот на Археологијата. Секоја година, НУ Завод и Музеј организира работилници, предавања и различни настани за популаризација и едукација на музејската и арехеолошката дејност.

На покана од Завод и Музеј – Прилеп учениците од историската секција од 6 и 8 одд. предводени од наставничката Величе Лесноска зедоа учество во настанот насловен,„Археологијата и вселената“, каде што ни презентираа како иднината го обликува нашето минато, ќе ја допрете историјата и ќе ја поттикнеме креативноста.

Креатори: Оливера Јандреска, виш кустос и Паре Заревска, виш кустос.

Платени реклами

Не пропуштајте!

Платени реклами

СЛЕДЕТЕ НÈ НА Facebook

Повеќе од Вести и настани