Следете нè на:

Вести и настани

Државно првенство во атлетика за основни училишта

На 11.05.2024 год. во Охрид се одржа државното првенство во атлетика за основни училишта! Екипата на ООУ “ГОЦЕ Делчев” под менторство на наставникот по ФЗО Христо Белакапоски се претстави во одлично светло и ги постигнаа одлични резултати во резултати следните дисциплини:

👉 фрлање ѓуле🥈Тамара Јакимоска 9то одд.🥉Матеј Трајкоски 9то одд.- Лука Трајковски 7мо одд. (успешно учество)👉 спринт 300м🥈 Ива Стојановска 9то одд. 👉 скок во далечинаГоразд Таневски 9то одд Петар Стојановски 8мо одд. 👉спринт 100 м. – Ива Стојановски 9то одд.(успешно учество)- Петар Стојановски 8мо одд.(успешно учество)-Горазд Таневски 9то одд. (успешно учество)👉 спринт 60 м.🏅Валентин Костовски 8мо одд. (четврто место).

Честитки до цела екипа и менторот кои освоија прекрасни резултати во исклучително силна конкуренција!

Платени реклами

Не пропуштајте!

Платени реклами

СЛЕДЕТЕ НÈ НА Facebook

Повеќе од Вести и настани