Следете нè на:

Вести и настани

Државен натпревар по природни науки

Успешна завршница на Државниот натпревар по природни науки на нашите млади научници! Натпреварот се одржа на 15 јуни на ПМФ.

На натпреварот, преку селекција на општинските и регионалните натпревари, учествуваа седум наши ученици од четврто и петто одделение.

Наградени ученици од IV одделение:🥇Даријан Танев прва награда🥈Андреа Иваноска втора награда и 🥉Дино Митрески трета награда, ментор Даниела Котеска.🥉Дариа Цуцуловска трета награда, ментор Жаклина Ристеска.

Петтоодделенците беа предводени од наставник-ментор м-р Кети Иваноска. Ова се нивните резултати:🥇Матеј Трајкоски прва награда🥈Андреј Велевачкоски втора награда и🥉 Ива Митреска трета награда.

Честитки млади научници, ви посакуваме уште поголеми успеси. Вашето допрва доаѓа!

Платени реклами

Не пропуштајте!

Платени реклами

СЛЕДЕТЕ НÈ НА Facebook

Повеќе од Вести и настани