Воннаставни активности Ученички натпревари Врвни резултати на државните натпревари по информатика

Врвни резултати на државните натпревари по информатика

rezultat-1На државните натпревари по информатика учениците од ООУ „Гоце Делчев“-Прилеп  под водство на наставничката Летка Дојкоска постигнуваат врвни резултати.


Врвни резултати по информатика Врвни резултати по информатика Врвни резултати по информатика

Постигнати се следните резултати:

  • 2010 година: второ место освои Александра Аневска;
  • 2011 година: прво, второ место и пофалница освоија Инес Лесновска,  Исидора Овезоска и Стефанија Стефаноска;
  • 2012 година: прво, второ и трето место освоија Ева Касниоска, Инес Лесновска и Исидора Овезоска;
  • 2014 година: второ и трето место освоија Благоја Овезоски и Деница Темелкоска