УСПЕСИ ПО МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК

УСПЕСИ ПО МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК

мај 28, 2018 0 By admin

На Државниот натпревар по македонски јазик и литература кој се одржа во организација на Сојузот на друштвата по македонски јазик ученичката Софија Гешоска

од осмо одделение го освои првото место, а Мартин Видевски од деветто одделение го освои третото место. Ментор на учениците е наставничката по македонски јазик Билјана Јагуриноска.

Коментари